2019.07.19 Péntek, clock Nyitó oldal  |  Regisztráció |  Kedvencekhez  |  Általános üzletszabályzat  |  Impresszum
Nyitó oldal

KINGA Projekt PortálsmartPORTAL
Nemzeti Fejlesztési Terv - Gazdasági Versenyképesség Operatív Program - GVOP - 4.2.2. - Tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás fejlesztése - pályázat
A KINGA portál a Nemzeti Fejlesztési Terv "Gazdasági Versenyképesség Operatív Program" GVOP - 4.2.2. "Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés" prioritásának támogatásával valósult meg 2006 és 2008 között.

Közcélú Internetes Geofizikai Adatszolgáltatás


tajkep.jpg

sarkifeny.jpg

foldszerkezet_.jpg

olajkut.jpg

mesztufa.jpg kavicsbanya_.jpg viz__.jpg ercbanya_.jpg

 

A KINGA portál a felszínalatti térrészre vonatkozó hazai geofizikai információtömeg ismertségét, elérhetőségét, a mainál hatékonyabb hasznosulását hivatott segíteni. A portál alapvetően az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet (ELGI, jogutódja 2012.04.01-től a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, MFGI) által felhalmozott információk, mérési adatok, kutatási eredmények, és az intézet szakkönytára alapján teremt tájékozódási lehetőséget a geofizika iránt érdeklődőknek.

A portálon térképi helyzet, valamint leíró- (meta- és header-) adatok alapján kereshetők az ELGI által kezelt geofizikai információk. A többnyire országos fedettségű adadatrendszerek a néhány cm-től a többkilométeres földfelszíntől számított mélységig hordoznak információt.

A Digitális Geofizikai Térképtárban 1 : 100 000-es, illetve 1 : 500 000-es léptékű geofizikai paramétertérképek (gravitációs, földi és légi mágneses, légi radiometriai, tellurikus, fajlagos elektomos ellenállás-térképek) érhetők el.


A KINGA portálon
az MFGI geofizikai könyvtárának, Magyarország egyetlen nyilvános geofizikai szakkönytárának a katalógusa is elérhető.

Utolsó frissítés: 2013.10.15.